012 260 260
Van 8.30 u. tot 17 u.
Grote bestellingen?
Gratis en snelle offerte
4,6/5
Klantbeoordelingen
2
Hervat uw aankopen waar u gebleven bent

Buisfolie

✓ [BLOG] Lees hier alles over de vele voordelen en werking van ldpe plastic folie en maak perfecte zakken in een handomdraai.

Vindt u niet altijd een plastic zak die goed voldoet aan de afmetingen van uw producten? Maak dan voortaan gebruik van de plastic buisfolie van RAJA en creëer met 1 rol, zakjes die perfect zijn aangepast aan de uiteenlopende formaten van uw artikelen. Buisfolie is hét uitgelezen verpakkingsmateriaal om eender welk product snel te voorzien van een stevige en beschermende laag. Maak in onze webshop uw keuze uit het ruime aanbod van RAJA.


Wat is ldpe plastic of buisfolie?

Buisfolie of verpakkingsfolie bestaat uit een laag plastic die in de vorm van een buis werd vervaardigd. Uitgevouwen is de binnenkant van de folie dus hol – net zoals een buis. Buisfolie heeft altijd twee open uiteinden waarin u eenvoudig producten kan plaatsen. De folie wordt standaard gevouwen geleverd op een rol. Met behulp van een sealtang kan u de folie vervolgens afwerken tot plastic zakken – perfect op maat van uw producten.

Dit verpakkingsmateriaal wordt doorgaans gemaakt van ldpe. Daaraan dankt het dan ook zijn bijnaam ‘ldpe plastic’. LDPE staat voor lagedichtheidpolyethyleen. Meer daarover leest u hieronder. Met buisfolie heeft u het ideale materiaal in handen om zakken op maat te maken. Vooral bij erg lange producten komt dit van pas. Hiervoor is het vaak moeilijk om een geschikt formaat plastic zak te vinden. Dankzij de folie zijn uw producten uitstekend beschermd tegen externe factoren zoals vuil, water, vocht, enz.


Wat is het verschil tussen ldpe en hdpe?

Polyethyleen of PE is beschikbaar in twee uitvoeringen: LDPE en HDPE. LDPE staat voor lagedichtheid polyethyleen. Door zijn dichte moleculaire samenstelling is LDPE-plastic zeer goed bestand tegen scheuren, vooral in de dwarsrichting. Daarnaast is het ook goed om te weten dat LDPE een zachter en soepeler materiaal is vergeleken met HDPE. HDPE, met een hogere dichtheid, is geschikt voor toepassingen bij een hogere temperatuur en is chemisch resistenter.

Beide soorten polyethyleen zijn een thermoplastische kunststof, wat betekent dat ze onder verhitting kunnen worden vervormd. Dat is met name interessant wanneer u buisfolie hanteert voor het maken van ldpe zakken. De uiteinden van de buisfolie worden dan aan de hand van een sealtang dichtgesmolten waardoor er een hermetische sluiting ontstaat.


Wat zijn ldpe zakken?

Zoals de naam aangeeft zijn ldpe zakken gemaakt van de plastic grondstof ldpe. Dit is een zeer sterk en soepel materiaal dat makkelijk is te hanteren en dat zich eenvoudig laat vervormen onder een hoge temperatuur. LDPE-zakken kunnen we omschrijven als plastic folie bestaande uit twee lagen. Daarbij wordt er een willekeurig product tussen de twee lagen geplaatst. Doordat de beide uiteinden van de plastic folie open zijn, kan u er producten insteken van wisselende lengte. Met behulp van de nodige appratuur, zoals een sealmachine, kunnen de uiteinden van de folie vervolgens worden afgesloten. Het resultaat is een ldpe zak – volledig op maat van uw product.

Ldpe zakken zijn met name interessant voor wie een zeer breed assortiment van producten aan te bieden heeft. In plaats van een heel ruime selectie formaten van plastic zakjes aan te kopen, bent u vaak voordeliger af met een sealmachine en ldpe plastic. Lees hieronder verder en kom te weten welke voordelen verpakkingsfolie en ldpe zakken voor u te bieden hebben.


Wat zijn de voordelen van verpakkingsfolie?

Buisfolie of verpakkingsfolie biedt een hele reeks aan handige voordelen voor uw bedrijf, inpakkers en klanten. We sommen hieronder de belangrijkste voordelen voor u op:

  • Verpakkingsfolie is geschikt voor alle formaten van producten: wat de vorm van uw producten ook mogen zijn, verpakkingsfolie en een sealmachine weten er altijd wel raad mee. Buisfolie komt met name van pas bij producten met een erg lange vorm.
  • Bespaar op uw hoeveelheid verpakkingsmateriaal op voorraad: misschien gebruikte u vroeger ook wel voor elk van uw producten een afzonderlijk formaat plastic zak? Dankzij de buisfolie van RAJA is dat vanaf nu niet meer nodig. Eén formaat folie volstaat om verpakkingen te maken met uiteenlopende afmetingen. Zo bespaart u kosten én wint uw plaats in uw inpakruimte. Een rol plastic folie neemt namelijk amper plaats in.
  • Verpak sneller: bij het hanteren van buisfolie verloopt het verpakkingsproces grotendeels halfautomatisch. Het sealapparaat doet het meeste werk voor u. Zo moet u veel minder inspanning leveren om tot een perfecte verpakking te komen.
  • Verpak met minder inspanningen: de sealmachine doet het meeste werk voor u. Zo verkleint u aanzienlijk de risico’s op musculoskeletale aandoeningen (MSA) als gevolg van repetitief of té zwaar werk.
  • Creëer eenvoudig een zeer stevige bescherming: de ldpe plastic folie beschermt uw producten efficiënt tegen alle invloeden van buitenaf. Het gaat daarbij onder andere om vocht, water, stof en vuil. Door de zak luchtdicht af te sluiten hebben micro-organismen van buitenaf bovendien geen impact op uw verpakte goederen.


Hoe werkt een sealmachine in combinatie met plastic folie?

Een sealmachine of sealapparaat is uitgerust met een lasbalk. Deze lasbalk kan worden opgewarmd om op hoge temperatuur plastic folie te laten smelten. Met behulp van een sealapparaat maakt u zeer eenvoudig een plastic zak op maat van uw product. Hoe langer uw product, hoe meer buisfolie u nodig heeft, hoe korter u product, hoe minder buisfolie u zal moeten afsnijden. Zo voorkomt u eenvoudig verspilling van verpakkingsmateriaal. Een sealapparaat kan u gebruiken op de volgende manier:

  • Bevestig een rol buisfolie in een compatibele afroller voor buisfolie. Hierdoor blijft de plastic folie veel stabieler op uw tafel liggen en kan u hem makkelijker hanteren.
  • Stel vervolgens de timer in voor de lastijd van het toestel.
  • Plaats uw producten in de rol buisfolie. Hierdoor creëert u langs alle zijden een beschermende laag.
  • Duw in een volgende stap de voorverwarmde lasbalk naar beneden zodat de plastic folie wordt dichtgelast.
  • Snij hierna de buisfolie af. Uw sealapparaat is hiervoor doorgaans uitgerust met een geïntegreerd snijmes.
  • Haal de lasbalk nu terug naar boven. Uw ldpe zak op maat is helemaal klaar voor gebruik. Uw producten zijn vanaf nu prima beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals vocht, water, stof en vuil.


Welk sealapparaat kiest u het best?

LDPE plastic kan u combineren met verschillende soorten sealapparaten. Bij RAJA maken we doorgaans een onderscheid tussen apparaten voor een klein, gemiddeld of groot verbruik. Daarnaast zal ook de breedte van de ldpe plastic een rol spelen. Voordat u een rol ldpe plastic koopt is het daarom aan te raden om eerst te controleren of dit compatibel is met het toestel waarover u beschikt.

Wanneer we spreken over een ‘klein verbruik’, dan kan u met uw sealmachine zo’n 4 zakken sealen per minuut. Dit is onder andere het geval voor het voordelige apparaat PBS200 van RAJA. Het toestel is zeer licht, compact en gebruiksvriendelijk dankzij een instelbare timer. Het is een uitgelezen oplossing voor retailers, winkels of kleine webshops.

Valt u onder een gemiddeld verbruik, dan betekent dit dat u tot zo’n 8 zakken per minuut kan maken met uw sealapparaat. U schakelt in dat geval het best over naar de Easy Packer machine van RAJA. Dankzij zijn ingebouwd veiligheidsmes en instelbare timer is hij zeer veilig in gebruik. Dit apparaat is ook beschikbaar in een versie met een magneet die de lasbalk naar beneden gedrukt houdt tijdens het lassen. Zo moet u zelf veel minder inspanning leveren tijdens het lassen.

Als derde optie onderscheiden we de sealmachines met een groot verbruik – tot zo’n 14 zakken per minuut. Dit is een perfecte oplossing voor een industrieel gebruik. Hiermee kan u bovendien zeer brede rollen ldpe plastic verwerken, voor uw meest volumineuze producten. Bij RAJA kan u in dit geval kiezen voor de SMS sealmachine. Na het sealen komt bij dit apparaat de lasbalk automatisch weer terug naar boven. De SMS of ‘Super Magnet Sealer’ is bovendien verkrijgbaar in een versie met een voetpedaal zodat u ook met vrije handen kan sealen. Dit vergemakkelijkt en verhoogt uw werkritme aanzienlijk.


Welke plastic folie kiest u best voor uw sealmachine?

Bij een sealmachine hoort uiteraard altijd verpakkingsfolie of buisfolie. Samen vormen ze de basis voor het maken van uw ldpe zakken op maat. Binnen het assortiment buisfolie heeft u de keuze uit verschillende formaten. De breedte van de rol kan variëren van 160 mm tot wel 1000 mm. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de omvang van uw producten op het moment dat u een geschikte rol buisfolie gaat selecteren.

Naast het formaat vormt ook de dikte van de plastic folie een belangrijke keuzefactor. De dikte en sterkte van plastic worden uitgedrukt in de eenheid ‘micron’. Hoe hoger dit getal, hoe dikker en sterker de kunststof zal zijn. Bent u van plan om relatief lichte producten te verzenden? Dan volstaat het om te kiezen voor buisfolie met een dikte van 50 micron. Voor zwaardere producten schakelt u best al over op plastic folie van 100 micron. Tot slot kiest u voor zeer zware producten, of producten met scherpe randen, voor dikke folie van 150 micron.

Naast de afmetingen en de dikte kunnen we nog een derde factor onderscheiden bij het maken van een keuze: de kleur. Ldpe plastic is standaard transparant van kleur. Zo is de inhoud van de zakjes die u maakt altijd perfect zichtbaar. Wenst u echter meer discretie? Kies dan voor zwarte ondoorzichtige ldpe plastic. Hiermee blijft de inhoud van elk zakje geheim.


Plastic folie kopen? Denk ook aan deze accessoires

Om het inpakproces nét dat tikkeltje makkelijker te maken, kan u uw sealmachine uitrusten met een reeks handige extra’s. In de eerste plaats zijn er al de afrollers waarin u een rol buisfolie kan plaatsen. Deze zijn onmisbaar om de rol plastic folie makkelijk en gecontroleerd te kunnen hanteren aan een inpaktafel. Erg handig is ook de oplegtafel voor sealmachines. U kan hierbij de sealmachine bovenop de tafel bevestigen zodat u makkelijk al zittend te werk kan gaan. Dit is een aanzienlijke verbetering voor uw werkzaamheden vanuit ergonomisch standpunt. Onderaan deze tafel kan u bovendien een rolhouder bevestigen zodat uw machine continu voorzien wordt van nieuwe plastic folie. Zo verliest u op geen enkel moment meer kostbare inpaktijd.


Plastic folie kopen om te verpakken: alle opties op een rij

Naast buisfolie kan u bij RAJA eveneens terecht voor tal van andere soorten plastic folie om te verpakken. Nauw verwant aan buisfolie is de krimpfolie, gebruikt in combinatie met krimpfoliemachines. Hierbij wordt een nauwsluitend plastic omhulsel gecreëerd rondom willekeurige producten. Een volgend voorbeeld is rekfolie. Dit wordt veelvuldig gebruikt in de logistieke sector om zeer grote goederen of palletten mee te omwikkelen. De plastic laag beschermt de lading optimaal tijdens het transport of de opslag. Rekfolie is beschikbaar in een brede waaier aan sterktes, afmetingen en kleuren.

Eveneens het vermelden waard zijn de plastic afdekvellen voor palletten. Deze grote losse vellen kan u over de bovenkant van een pallet leggen om uw goederen te beschermen tegen bijvoorbeeld regen. Binnen het aanbod plastic folie van RAJA kan u tot slot ook kiezen voor vellen of rollen noppenfolie. Noppenfolie is heel soepel en makkelijk te wikkelen rond eender welk product, ongeacht zijn vorm. De luchtbelletjes in de folie zorgen ervoor dat uw goederen optimaal zijn beschermd tegen schokken en stoten.

Klaar om uw plastic folie te bestellen bij RAJA? Laat u gratis adviseren door onze vele specialisten en kies de buisfolie, verpakkingsfolie of lpde folie die probleemloos aansluit bij de behoeften van uw bedrijf.


FAQ

Wat is buisfolie?

Buisfolie bestaat uit twee lagen plastic folie waartussen u een product kan plaatsen. Beide uiteinden zijn open zodat u de folie op maat kan laten dichtsealen. Zo creëert u onmiddellijk een zak op maat.


Wat is ldpe plastic?

Ldpe plastic is een kunststof materiaal dat tegelijk heel soepel en sterk is. Het is zeer goed bestand tegen scheuren. LDPE kan u aan de hand van een hittebron (zoals een sealtang) laten vervormen en smelten.


Welke soorten plastic folie bestaan er?

Plastic folie is beschikbaar in een veelheid aan vormen en materialen. De meest bekende voorbeelden zijn buisfolie, krimpfolie, rekfolie en noppenfolie.

16 bestelcodes
Sorteren op: Relevantie