Share
Bespaar tijd en verpak sneller met een autolockdoos

In ons artikel van vandaag nemen we de autolockdoos onder de loep. Ze duiken overal steeds meer op, van de inpakstations van grote e-commercebedrijven tot in kleine startups. En mét reden, want ze laten je toe om enorm veel tijd te besparen. Een autolockdoos is voorzien van een bodem die zich moeiteloos automatisch dichtklapt. Een pakje voorbereiden gaat hierdoor tot wel 2,5 keer sneller in verhouding tot een standaarddoos.

1. Wat zijn de voordelen van een autolockdoos?

► Bespaar tijd.
► Bespaar op verpakkingstape.
► Verpak veilig dankzij de versterkte bodem.
► Verpak milieuvriendelijk dankzij het recycleerbare karton.

Waarom zou je nu een autolockdoos moeten gebruiken in plaats van een standaarddoos? Aan het einde van de werkdag zal je merken dat je met een doos met automatische bodem op heel wat vlakken bespaart. We hebben het al gehad over de tijd. Een doos met automatische bodem is opgezet in maar liefst 9 seconden. Bij een standaarddoos duurt dat gemiddeld 22 seconden. Een inpakker die per dag 250 pakjes verwerkt, spaart hierdoor dus 1 uur werk uit!

Autolockdoos voor e-commerce

Naast tijd bespaar je ook op verpakkingstape. Je moet je doos enkel nog langs de bovenkant dicht tapen. Voor de onderkant gebruik je namelijk het autolocksysteem. Een doos met automatische bodem laat je ook toe om een product nóg veiliger te verpakken. De ingeklapte bodem is zeer sterk en biedt een dubbele kartonlaag. Al deze dozen zijn bovendien voorzien van een buitenbekleding met kraftpapier. Dat vormt nog een extra laagje bescherming tegen invloeden van buitenaf (zoals vocht, uv-licht of stof). Als laatste in de rij van voordelen moeten we ook het milieuvriendelijke karakter vermelden. Alle autolockdozen zijn recycleerbaar waardoor de afvalproductie dus beperkt blijft. Mooi meegenomen.

2. Hoe gebruik je een autolockdoos?

Wat maakt een autolockdoos nu net zo uniek zal je je wel afvragen? Het geheim van deze doos zit ‘m in de bodem. Laten we er even een standaarddoos bijnemen. Je moet die doos eerst openplooien, dan de flappen van de bodem in de juiste positie zetten. Vervolgens moet je de bodem nog vast tapen. En dán kun je pas beginnen met verpakken. Met een autolockdoos sla je al die stappen over. Je duwt gewoon op de zijkanten van de doos en de bodem zet zich automatisch vast in de juiste positie. Daarna heb je ook geen verpakkingstape meer nodig.

Wist je dat...
  • Een autolockdoos 2,5 keer sneller is opgezet dan een standaarddoos?
  • Een inpakker die per dag 250 pakjes verwerkt, maar liefst 1 uur uitspaart dankzij een autolockdoos?
  • Er in 2017 in de Benelux via RAJA al meer dan 650.000 autolockdozen werden verzonden?

Voor de meest gebruikte standaarddozen bestaat er ook wel een alternatief in de vorm van een autolockdoos. Zowel binnen het assortiment van enkelgolfdozen als van dubbelgolfdozen kun je dus kiezen voor een doos met automatische bodem. Wil je concreet zien hoe snel je wel kan verpakken met een autolockdoos? Bekijk dan de video hieronder:

3. Welke soorten dozen met automatische bodem bestaan er?

► Standaard autolockdoos: Dit is de eenvoudigste en goedkoopste variant, zowel beschikbaar als enkelgolfdoos en als dubbelgolfdoos. Door simpelweg op de zijkanten te drukken zet de zelfblokkerende bodem zich automatisch vast.

Autolockdoos met zelfklevende sluiting: Naast een automatische bodem beschikt deze doos ook nog over een zelfklevende sluiting aan de bovenzijde. Zo sluit je de doos dus moeiteloos zonder nog verpakkingstape te gebruiken. Door de afscheurperforatie scheurt je klant de doos ook weer makkelijk open, met hetzelfde gemak als met een ritssluiting.

Doos met retoursluitingAutolockdoos met retoursluiting: Dit is ongetwijfeld de meest veelzijdige doos in de e-commercesector. Naast een automatische bodem is hij ook voorzien van een afscheurperforatie en twee sluitingen. Waarom nu twee sluitingen? De eerste sluiting gebruik je zelf om de doos te sluiten bij het verpakken. De tweede sluiting is bedoeld voor je klant wanneer hij de doos weer retour zou willen sturen. Voor om het even welk e-commercebedrijf is dit een onmisbare doos wil je een extra service aanbieden aan je klanten.

Doos met variabele hoogteAutolockdoos met variabele vulhoogte: Deze dozen met automatische bodem zijn snel gemonteerd én passen zich makkelijk aan aan de hoogte van je producten. Dat is mogelijk doordat ze zijn voorzien van rillijnen. Eenzelfde doos is tot wel 13 hoogtes aanpasbaar. Je bespaart dus tijd tijdens het opzetten van de doos, maar ook in opvulmateriaal aangezien je deze doos makkelijker kan aanpassen aan de omvang het je product. Alweer een win-winsituatie.

Op zoek naar de beste verpakkingsoplossingen? Neem dan een kijkje op onze website of vraag onze nieuwste catalogus aan boordevol advies van onze verpakkingsspecialisten.

Share this post

Christophe J.

Categorieën: Producten
3427 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ