012 260 260
Van 8.30 u. tot 17 u.
Grote bestellingen?
Gratis en snelle offerte
4,6/5

Klantbeoordelingen

4
Hervat uw aankopen waar u gebleven bent
Alles voor een geslaagde opslag en verzending dankzij het verpakkingsmateriaal van RAJA

Alles voor een geslaagde opslag en verzending


Tips voor een vlotte opslag, order picking en logistiek

Dé webshop met verpakkingsmateriaal voor élk bedrijf

Met RAJA kiest u voor een webshop die klaar staat met verpakkingsmaterialen voor élk soort bedrijf. Dankzij ons sterk netwerk van distributiecentra en Europese leveranciers kunnen we onze producten het hele jaar rond ruim op voorraad houden. Resultaat? Uw bestellingen kunnen uitzonderlijk snel worden verwerkt en verzonden in 24 uur. Zo komt uw bedrijf nooit zonder te zitten. We verzenden daarbij probleemloos naar elke uithoek in België en Nederland.

Verpakkingsmateriaal is een belangrijk instrument in het creëren van een vlotte logistiek en een doordachte marketingstrategie. In de eerste plaats zorgt een verpakking ervoor dat uw producten worden beschermd tijdens opslag en transport. In de tweede plaats zorgt een doos ervoor dat uw goederen veel makkelijker zijn op te slaan en te transporteren. Er is namelijk niets zo makkelijk dan verpakkingen op een pallet te stapelen en ze in één vlotte beweging te vervoeren met een transpallet of pompwagen.

Naast deze primaire functies heeft een verpakking ook enkele secundaire functies. Zo kan inpakmateriaal een grote marketingwaarde bevatten. Voor een e-shop is een doos of verzendzak vaak het eerste (en enige) fysieke contactpunt met de consument. Reden te meer dus om een verpakking te personaliseren en zo een unieke boodschap tot bij uw klant te brengen. Tot slot kan een verpakking eveneens een belangrijke informatiedrager zijn: een bedrukking of etiket op uw doos kan iets zeggen over de inhoud. Is het product in de doos bijvoorbeeld temperatuurgevoelig of breekbaar? Hoe moet het product en de verpakking worden gerecycleerd? Al deze info kan aan de hand van zeer eenvoudige symbolen op het verpakkingsmateriaal duidelijk worden gemaakt.

Rajapack.be: dé groothandel voor verpakkingsmaterialen in de Benelux

Als groothandel in verpakkingsmaterialen kan u bij RAJA terecht voor het breedste en ruimste assortiment op de markt. Als Europese expert in verpakkingen en zoveel meer kan u bij RAJA kiezen uit producten van topkwaliteit. Hieronder vallen onder andere kartonnen dozen, verzendzakken, enveloppen, beschermmateriaal en tapes. Al deze producten zorgen er samen voor dat u uw producten correct en efficiënt kan verpakken en tot bij de eindklant kan brengen. Verpakkingsmateriaal kopen kan heel eenvoudig via onze webshop, telefonisch of via e-mail of chat. Aan u de keuze!

De voordelen van een gepersonaliseerde verpakking

Gepersonaliseerde verpakkingen vormen een doeltreffende manier om reclame te maken voor uw merk. Ze geven u de mogelijkheid om een subtiele band te creëren met uw klanten en om u zichtbaar te maken op nieuwe markten. Eenmaal bedrukt met uw logo of merkkleuren verandert een verpakking in een origineel en doeltreffend communicatiemiddel. Vereist de bescherming en verzending van uw producten een doos met specifieke vormen, afmetingen of kenmerken? Laat uw project in detail bestuderen door onze specialisten zodat ze u een passende oplossing kunnen aanbieden, altijd met oog voor een onberispelijke kwaliteit.

FAQ

Wat is verpakkingsmateriaal?

Verpakkingsmateriaal wordt gebruikt om producten niet enkel te verpakken maar ook te beschermen en in z’n geheel af te sluiten. Zodra uw producten veilig zijn verpakt in een doos, verzendzak of envelop kunnen ze worden verzonden naar hun eindbestemming of worden opgeslagen voor een later gebruik. Verpakkingsmateriaal bestaat onder andere uit kartonnen dozen, noppenfolie, opvulmateriaal, zakjes, tape, dispensers, omsnoeringsbanden, rekfolie, enz. Als groothandel en expert in verpakkingen kan u deze producten eenvoudig online bestellen bij RAJA.

Waar moet een goede verpakking aan voldoen?

Om ervoor te zorgen dat verpakkingsmateriaal zijn rol perfect kan spelen moet het ‘frustratievrij’ zijn. Dit houdt onder andere in dat uw verpakking makkelijk moet zijn te sluiten en te openen. Dat kan aan de hand van een kleefstrip (waardoor tape overbodig wordt) en/of dankzij een geïntegreerde openscheurperforatie. Daarnaast is het aan te raden om de verpakking zo compact mogelijk te houden. Een doos of verzendzak die nauw aansluit rond uw product heeft de voorkeur. Volgend element van het frustratievrij verpakken heeft betrekking op de sterkte van de verpakking. Een doos van dubbelgolfkarton, bekleed met een laag kraftpapier biedt bijvoorbeeld meer bescherming dan een standaard exemplaar. Zo kunnen de risico’s op beschadigingen tijdens het transport tot een minimum worden beperkt. Tot slot mag ook een ecologische verpakking niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor monomaterialen zoals hernieuwbaar karton en papier. Hierdoor kan u alles samen sorteren en laten verwerken.

Wat is duurzaam verpakkingsmateriaal?

Duurzaam verpakken is mogelijk dankzij enkele eenvoudige tips en het toepassen van de geschikte ecologische inpakmaterialen. We zetten de voornaamste punten op een rij:

  • Hernieuwbaar: duurzaam verpakkingsmateriaal is bij voorkeur gemaakt van hernieuwbare materialen zoals papier, karton of plantaardig zetmeel. In tegenstelling tot een grondstof zoals aardolie zijn deze materialen afkomstig van een bron die zichzelf voortdurend vernieuwt: planten. Bovendien nemen deze planten tijdens hun groeiproces CO2 op uit de lucht hetgeen het klimaat ten goede kan komen.
  • Compact: een té grote doos gebruiken voor het verpakken van je producten roept al snel ergernis op bij consumenten. Vanuit ecologisch standpunt is het dan ook cruciaal om compact te verpakken. Gebruik verpakkingsmateriaal dat goed aansluit rond uw product. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een doos met variabele vulhoogte, platte brievenbusdoosjes of boekverpakkingen.
  • Monomaterialen: consumenten hebben het soms moeilijk om een verpakking juist te sorteren. Het wordt dan vaak erg complex als zo’n verpakking uit verschillende materialen bestaat die niet van elkaar zijn te scheiden. Monomaterialen vormen hierbij de oplossing. De bedoeling is dat u kiest voor 1 grondstof: bijvoorbeeld papier of karton. Een volledig ecologische verpakking kan dan bestaan uit een kartonnen doos, papieren opvulling, papieren tape en papieren paklijstenvelop. Heel handig samen te sorteren en te recycleren.
  • Recycleerbaar: goed sorteren en recycleren is een sleutelconcept wanneer we het hebben over duurzame verpakkingen. Vooral op het gebied van plastic zijn er nog grote stappen vooruit te zetten. Kies daarom zoveel mogelijk voor inpakmaterialen die zijn gemaakt van (deels) gerecycleerd materiaal zodat oude verpakkingen weer een nieuw tweede leven kunnen krijgen.

Meer weten? Ontdek op de RAJA Blog alle oplossingen, tips en producten om ecologisch te verpakken en bestel via onze verpakkingsmaterialen webshop de producten die perfect passen bij uw bedrijf.