• 012.260.260 Van 8.30 u tot 17.30 u
 • Grote bestellingen? Gratis en snelle offerte
 • 4,6/5
  Tevreden of geld terug
 • 1ste bestelling? Gratis levering bij aankoop vanaf € 149
Nederlands | Français
logo raja 012.260.260 Van 8.30 u tot 17.30 u
0,00 € leeg
Bestellen Per referentie

Vrouwen en milieu

DOELSTELLINGEN VAN DE ACTIE:

fournisseurs

RAJAPACK heeft samen met zijn leveranciers milieuvriendelijke producten uitgekozen om deze actie mogelijk te maken.

fondation

Bij iedere aankoop van één van deze producten wordt automatisch € 1 overgeschreven naar de Stichting RAJA-Danièle Marcovici en dit tot en met 31 augustus 2018.

femmes

De Stichting heeft 5 projecten uitgekozen voor het programma ‘Vrouwen en Milieu’. De ingezamelde fondsen worden vanaf september 2018 aan de organisaties bezorgd zodat ze hiermee aan de slag kunnen gaan.

Onze topproducten

Ontdek de 5 projecten die wij steunen

Arutam

PROJECTEN #1 : ARUTAM

Het opleiden van vrouwen van de Achuar-volkeren in verantwoorde bijenteelttechnieken en de productie van honingproducten om hun inkomen te verbeteren, met behoud van de biodiversiteit van het Amazonegebied.

ARUTAM zorgt voor de bevordering van werk dankzij de productie van honing, een natuurlijke bron rijk aan natuurlijke rijkdommen in de regio, rekening houdend met de manier van leven en de natuurlijke habitat, om zo bij te dragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van de Achuar-Jivarogemeenschap van Wachirpas.

De 30 families in het dorp worden opgeleid in het zoeken naar wilde bijenzwermen en het bouwen van bijenkasten in de buurt van de huizen. De vrouwen leren over de bijenteelt, de productie van honingproducten (stuifmeel, maniokpannenkoeken met honing, snoep,…) en het beheer van een samenwerking die hen in staat stelt een inkomen te verdienen, zich sociaal te emanciperen en tegelijkertijd de buitengewone biodiversiteit van de regio te behouden.

Arutam

ARUTAM zet zich in voor de bescherming en de rechten van de inheemse volken in het Amazonegebied en voor het behoud van hun habitat en traditionele kennis.

Ga naar website

Doelstellingen

 • Opleiding van 30 vrouwen en hun gezinnen in duurzame bijenteelt
 • Oprichting van 1 coöperatie voor de verwerking van honingproducten

Movement France

PROJECTEN #2 : MOVEMENT FRANCE

Bevordering van de economische zelfstandigheid van vrouwen in nood door het produceren en op de markt brengen van modeaccessoires uit gerecycleerde plastic zakken.

In Ouahigouya, Burkina Faso, wonen veel alleenstaande jonge moeders die moeite hebben met bijscholing en het vinden van werk. Daarnaast is er sprake van een zorgwekkende milieusituatie: plastic zakken liggen op de grond met grote vuilnisbelten tot gevolg. Als gevolg hiervan heeft Movement France het project "P3 Plastic, Project, Pochette" opgericht, met als doel vrouwen in nood bij te scholen om deze plastic zakken te recycleren en er handgemaakte accessoires van te maken.

Movement France wil dit project verder ontwikkelen door een centrum op te richten waar tegen 2020 40 vrouwen in dienst kunnen worden genomen en waar verschillende kunststofrecyclagetechnieken (naaien, weven, haken, gieten) worden toegepast. Hierbij krijgen deze vrouwen de kans om financieel onafhankelijk te worden en bij te dragen aan de bescherming van het milieu.

MOVEMENT FRANCE

Movement France leidt duurzame ontwikkelingsprojecten in en voor West-Afrika en zijn bevolking.

Ga naar website

Doelstellingen

 • Inzameling van 200 kg plastic zakken per maand
 • Opleiding van 40 vrouwen in recyclagetechnieken tegen 2020

Initiative developpement

PROJECTEN #3 : INITIATIVE DEVELOPPEMENT

Bevordering van de sociaalprofessionele integratie van jonge meisjes in de prostitutie door efficiënte fornuizen te bouwen en op de markt te brengen, rekening houdend met het milieu en de volksgezondheid.

Sinds 2010 zorgt Initiative Développement voor de distributie van energiezuinige kachels in Brazzaville, Republiek Congo, met als doel het huishoudelijk verbruik van hout en houtskool te verminderen en lokale ambachtslieden een extra bron van inkomsten te verschaffen.

In samenwerking met de actie van de International Solidarity Association (ASI), die jonge meisjes begeleidt die zich hebben geprostitueerd om te overleven, wil Initiative Développement dit project ook uitbouwen in Pointe-Noire, de op één na grootste stad van het land.

6 lassers en 6 straatverkopers, ondersteund door ASI en Initiative Développement, worden opgeleid in het ontwerpen en het verkopen van goedkope fornuizen. Zij stellen hen in staat om economische activiteiten uit te oefenen en extra inkomsten te genereren.

Initiative developpement

Initiative Développement begeleidt de kansarme bevolking in de landen van het zuidelijk halfrond via ontwikkelingsprojecten (gezondheid, onderwijs, milieu, zorg,…)

Ga naar website

Doelstellingen

 • Opleiding van 12 jonge vrouwen in de verkoop van efficiënte kooktoestellen
 • De verkoop van 500 ecologische fornuizen per jaar
 • Een besparing van 50% hout en 45% steenkool per fornuis

AFDI

PROJECTEN #4 : Agricultues français et développement international (AFDI)

Versterking van de vaardigheden van vrouwen in de productie en verwerking van landbouwproducten via agro-ecologische processen ter bevordering van de voedselzekerheid.

In Mali, in de regio’s Koulikoro en Mopti, is de productie van groenten de belangrijkste bron van inkomsten.

Door het gebrek aan landbouwapparatuur en de zwakke structuur van de landbouworganisaties voldoet de lokale groenteteelt echter niet aan de vraag van de bevolking. Bovendien worden vrouwen meestal benadeeld omdat zij slecht zijn opgeleid in landbouwtechnieken en weinig actief zijn in de landbouworganisaties, die meestal door mannen worden geleid.

In samenwerking met de landbouworganisaties van Mopti en Koulikoro wil het AFDI de ontwikkeling van zuivere vrouwenorganisaties bevorderen. Er worden bijvoorbeeld groentetuinen aangelegd om hun teelttechnieken te verbeteren (verlenging van de verkoopperiode, verbetering van de kwaliteit van de productie, diversifiëring van de afzetkanalen,…)

AFDI

Het AFDI steunt meer dan 60 landbouworganisaties in 17 ontwikkelingslanden om bij te dragen aan voedselzekerheid en duurzame ontwikkeling.

Ga naar website

Doelstellingen

 • Opleiding van 350 vrouwelijke boeren in landbouwtechnieken
 • 25% waterbesparing bij irrigatie van groenteplanten
 • 50% inkomensverhoging voor elke vrouw tegen 2020

AGED

PROJECTEN #5 : Association Guadeloupe Equitable et Durable (AGED).

Ontwikkeling van een ecologische en eerlijke cacaoteelt door de oprichting van een chocoladefabriek onder leiding van een vrouwencoöperatie.

In het Caribische gebied werden de cacaoplantages in 2016 zwaar beschadigd door orkaan Matthew. Het RECAVACA-project (Réseau Caribéen de Valorisation du Cacao) wordt uitgevoerd door AGED en maakt deel uit van de wederopbouw na de natuurramp. Hierbij worden Guadeloupe en de kleine cacaoproducenten in Haïti geholpen om hun sector weer op gang te brengen volgens de principes van agro-ecologie en eerlijke handel.

Dit project omvat verschillende onderdelen, waaronder het project « Atelier KAKO », waarin een groep van 30 vrouwen uit Grand’Asne (Haïti), een zeer geïsoleerd en onderontwikkeld landbouwgebied, begeleid wordt bij de verwerking van cacaobonen tot chocolade en cosmetische producten. Vrouwen worden geoefend opgeleid in het gebruik van de uitrusting van deze mini-chocoladefabriek, verkooptechnieken en associatief management. Deze activiteit, die wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale landbouwcoöperaties, geeft vrouwen financiële autonomie en respecteert tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen van hun grondgebied op een ecologisch verantwoorde manier.

AGED

AGED bevordert de duurzame ontwikkeling en eerlijke handel in het Caribische gebied.

Ga naar website

Doelstellingen

 • Oprichting van 1 mini-chocoladefabriek voor eerlijke en biologische chocolade
 • Opleiding van 30 vrouwen in coöperaties