Kartonshredders: zo maak je gratis bufferpapier!

3  min. leestijd

Slingert er elke dag gebruikt karton rond in je magazijn? Heb je af en toe papierkussens nodig voor het opvullen van pakjes? Dan is een kartonperforator of kartonshredder wel het overwegen waard! Hiermee maak je in een mum van tijd zélf papierkussens. Het is ongetwijfeld een van de goedkoopste alternatieven voor traditioneel opvulmateriaal. Welke andere voordelen dit voor jou nog oplevert en hoe zo’n machine nu precies werkt, lees je hier!

1. Waarvoor gebruik je een kartonshredder?

Een kartonperforator is een apparaat waarmee een stuk karton gelijkmatig wordt gesneden en geperforeerd. Dat kon je wel al opmaken uit de naam natuurlijk… Wat vooral interessant is voor ons, is het eindresultaat. Doordat het geperforeerde karton ook wordt opgebold, kun je het namelijk perfect gebruiken als alternatief voor papierkussens. Zo’n papierkussen gebruik je vervolgens om de lege ruimten in een kist of doos op te vullen of om je goederen beter te beschermen tijdens het transport.

Vul je dozen op en bescherm je producten

2. Wat zijn de voordelen van een kartonshredder?

 Verminder het papierafval in je magazijn.
► Maak gratis milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.
► Bespaar plaats door zijn compacte omvang.

De prijzen van papier en karton zullen in de toekomst jammer genoeg verder blijven stijgen. De toenemende grondstofprijzen zijn hier de grootste oorzaak voor. Het is dus belangrijk om op een zuinige manier om te springen met het papier en karton waarover we nu beschikken.

Een kartonshredder is een geldbesparende en milieuvriendelijke oplossing voor elke verpakkingsomgeving. In veel magazijnen zie je een papiercontainer. Maar zo’n papiercontainer huren en laten legen is vaak duurder dan je zou denken. Die kosten kan je makkelijk omlaag halen door minder karton weg te gooien en een groot deel ervan dus intern te recycleren. Van je overtollige karton maak je met een kartonshredder zonder enige moeite gratis verpakkingsmateriaal! Zo zorg je ervoor dat je gebruikte karton een nuttig tweede leven krijgt. Door het feit dat je zelf je opvulmateriaal maakt, ben je trouwens niet langer afhankelijk van toeleveranciers. Ook hier spaar je dus weer geld uit… Je maakt gewoon wat je nodig hebt, waar en wanneer je wilt.

3. Hoe werkt een kartonperforator?

Een kartonperforator is heel eenvoudig in gebruik. Je schuift de karton in de machine, waarna het in één beweging wordt gesneden en opgebold. Hierdoor heb je dus zeer snel een papierkussen dat geschikt is voor nagenoeg elk soort verpakking. Automatisering op zijn best.

Afhankelijk van je behoeften bestaan er verschillende soorten verpakkingsshredders. We tonen je hier de twee meest gebruikte modellen. Voor de robuuste versnipperaars vormen nietjes trouwens geen enkel probleem. Met een enkele kartonshredder maak je makkelijk en voordelig milieuvriendelijke papierkussens voor zo’n 100 pakjes per dag.

HSM® Tafelmodel
Kartonshredder - tafelmodel
HSM® Model met wieltjes
Kartonshredder - model met wieltjes
Compact door zijn beperkte afmetingen. Mobiel door zijn onderstel met wielen.
Verwerkt tot 1 laag karton per keer. Verwerkt 2 tot 3 lagen karton per keer.
Invoerbreedte: 41,5 cm Invoerbreedte: 42,5 cm
Invoerhoogte: 1 cm Invoerhoogte: 2 cm
Snelheid: 185 mm/sec. Snelheid: 235 mm/sec.
Afmetingen: L 61 x B 39,5 x H 37,5 cm Afmetingen: L 77 x B 57 x H 104 cm
Gewicht: 37 kg Gewicht: 175 kg

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen