13 x creatief een cadeau inpakken

3  min. leestijd 26 november 2018

  Iedereen geeft én krijgt graag een cadeau. Sommigen broeden wekenlang op het idee van een origineel geschenk (inclusief originele verpakking uiteraard!). Anderen gaan voor de simpele last minute oplossing… Wil je niet uit de boot vallen en ben je nog op zoek naar een creatief idee? Kies dan voor een van deze 13 eenvoudige ontwerpen. Neem schaar, lijm en linten snel uit de lade en ga zelf aan de slag!

  Originele ideeën om je cadeau creatief in te pakken

  1. Een cadeau vol koorden

  We houden eerst halt bij een van de gemakkelijkste ideeën uit onze lijst. Daarvoor heb je alleen maar wat touw of koord nodig. Wikkel ze gewoon rond je geschenkverpakking om je cadeautje onmiddellijk dat tikkeltje meer uitstraling te geven.

  Verpak je cadeau met koorden en touwen

   2. Stippen en spikkels

  Voor ons tweede idee hebben we wat verf nodig. Een effen cadeaupapier fleur je makkelijk op met kleurrijke stippen en spikkels. Je kunt de stippen bijvoorbeeld aanbrengen met een potloodeind met gum of een oorstokje. Om het werk nog sneller vooruit te laten gaan, kun je zelfs noppenfolie gebruiken.

  Geschenk versieren met stippen en spikkels.

   3. Bestempel je cadeau

  Geometrische patronen, originele figuurtjes, letters… Ze geven eenvoudig een persoonlijke toets aan je verpakking. Met de volgende truc maak je snel zelf stempels: je neemt een kleine bakvorm en snijdt het patroon ervan uit in een halve aardappel. Het gesneden uiteinde van de aardappel dompel je dan in wat verf. Daarna ben je klaar om te stempelen!

  Bestempel je cadeau met verf.

   4. Eenvoudig decoreren met stickers

  Een van de snelste manieren om je cadeau te personaliseren is met stickers. Je vindt ze in alle kleuren en formaten. Zonder al te veel knutselwerk ziet je cadeau er gepimpt uit.

  Decoreer je cadeau met stickers en etiketten.

   5. Sprankelende plakband

  Plakband gebruik je in de eerste plaats om je geschenkverpakking dicht te kleven. Je kunt er echter veel meer uithalen. In combinatie met confetti of glitters verandert plakband in een kleurrijk en feestelijk lint.

  Verpak je cadeau origineel met sprankelende plakband.

   6. Seizoensgebonden bloemen en planten

  Met bloemen en planten speel je perfect in op het seizoen. Fleurige bloemen in de lente, kleurrijke bladeren in de herfst, of een dennentakje bij de kerst? Originaliteit verzekerd!

  Seizoensgebonden bloemen en planten voor je geschenken.

   7. Zeg het met foto’s

  Foto’s roepen vaak leuke herinneringen op. Moet je bijvoorbeeld een verjaardagscadeau inpakken? Waarom dan geen foto gebruiken van de jarige? Ook vakantiefoto’s doen het trouwens heel goed bij dit verpakkingsidee.

  Voeg een foto toe aan je geschenkverpakking.

   8. Recycleer je plastic zakken tot een cadeau

  Heb je nog een paar kleurrijke plastic zakken die een tweede leven kunnen gebruiken? Tover ze dan om tot een originele verpakking voor je geschenk.

  Recycleer je plastic zakken tot een cadeau

   9. Denk aan een extra attentie

  Bind eens een cadeautje in het lint van je verpakking voor een leuke meerwaarde. Dat cadeautje kan bijvoorbeeld dienen als hint voor de inhoud van het geschenk.

  Voeg een extra cadeautje toe aan je verpakking.

   10. Combineer motieven en kleuren

  Met dubbelzijdig inpakpapier combineer je simpel verschillende motieven en kleuren bij één geschenk. Ze geven je verpakking wat meer dynamiek en uitstraling.

  Combineer motieven en kleuren met dubbelzijdig inpakpapier

   11. Beschrijfbaar cadeaupapier

  Met beschrijfbaar zwart cadeaupapier wordt je volledige geschenk een groot krijtbord. Wat is er nu persoonlijker dan een cadeaupapier met je eigen boodschap, recht uit het hart?

  Beschrijfbaar cadeaupapier

   12. Van confetti disco dip tot cadeau

  Voor deze verpakkingstip heb je twee dingen nodig: lijm en confetti, liefst véél confetti! Voorzie je cadeaupapier eerst van wat lijm. Daarna dompel je het onder in een bak met confetti. Je kunt die kleurrijke confetti trouwens ook gebruiken om een zakje op te vullen.

  Origineel verpakken met confetti.

   13. Combineer twee lagen inpakpapier

  Voor ons laatste idee heb je twee lagen papier nodig. Best gebruik je twee contrasterende kleuren voor het duidelijkste effect. In de buitenste laag papier knip je dan een paar leuke motieven. Zelfs voor een echte verpakkingsleek is dit een gemakkelijke manier om voortaan te scoren met een origineel geschenk.

  Combineer 2 lagen inpakpapier met motieven.

  Bronnen beeldmateriaal:
  tadabon.be/blog

  skootsandcuddles.blogspot.com
  blog.chickabug.com
  www.lizmarieblog.com
  www.linesacross.com
  www.realsimple.com

  Over de auteur

  Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

   

  Populaire onderwerpen