Magazijnetiketten: identificeer makkelijk en snel al je producten

4  min. leestijd

  Of je je producten nu opslaat in een kleine bergplaats of in een hypermodern logistiek centrum, in elke opslagruimte zijn magazijnetiketten onmisbaar. Ze helpen je om sneller je producten terug te vinden of om makkelijker streepjescodes te scannen. Zo win je weer kostbare tijd bij het voorbereiden van een bestelling. Haal alles uit je magazijnetiketten en bekijk hier welk type het best geschikt is voor jouw behoeften.

  Waarom magazijnetiketten voor RAJA onmisbaar zijn

  Het logistiek centrum van RAJA België in Tongeren (Limburg) beslaat een oppervlakte van 50.000 m2 en biedt plaats aan 7.500 verschillende producten. Zonder een duidelijke magazijnmarkering zou het dus onbegonnen werk zijn om een product snel te vinden. Dankzij magazijnetiketten sporen we veel sneller de juiste producten op. Samen met ons innovatieve warehouse management systeem zorgen ze ervoor dat we elke bestelling binnen enkele uren verwerkt krijgen.

  1. Zie snel waar je producten zijn opgeslagen: magazijnetiketten zijn als vuurtorens langs een ruige kust. Ze vallen door hun heldere kleur (bv. wit of geel) al van op een afstand duidelijk op waardoor je veel sneller de juiste producten vindt.

  2. Identificeer eenvoudig je producten: gebruik volgnummers en/of -letters om elk product zijn eigen plekje te geven. De magazijnetiketten kunnen je laten zien welk product er voor je neus staat zonder dat je een magazijnbak of verpakking dus helemaal moet openen.

  3. Scan makkelijk je barcodes: etikethouders zijn voorzien van een doorzichtige strook. Hierdoor zijn de volgnummers op je magazijnetiketten makkelijk leesbaar en je barcodes eenvoudig te scannen.

  Magazijnetiketten helpen je onder andere bij het identificeren van je producten.

  Welke magazijnetiketten gebruik je het best?

  Magazijnetiketten zijn beschikbaar in meerdere uitvoeringen en formaten. We maken meestal het onderscheid tussen twee grote categorieën. Aan de ene kant zijn er hanglabels die je met een stuk touw of metaaldraad aan je product hangt. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor etikethouders die je eenvoudigweg op de wanden van bv. een magazijnrek kleeft.

  Hanglabels
  pvc/staal
  Labels in PVC van Rajapack
  Hanglabels
  papier
  Papieren labels van Rajapack
  Etiket-houdersEtikethouder van Rajapack Magnetische
  etiketten
  Magnetische etiketten Rajapack
  Binnengebruik X X X X
  Buitengebruik X     X
  Voor losse of grote producten X X  
  Voor stalen rekken   X X
  Voor chemische of vettige ruimtes X  
  Voor bedrukking of naamkaartjes X
  Voor barcodes en etiketten  X
  Beschrijfbaar X X X

  ► 1. Markeer je losse of zeer grote producten

  Hanglabels van pvc of staal: wil je losse of erg grote producten identificeren, dan gebruik je het best hanglabels. Deze labels uit pvc of staal zijn uitstekend geschikt voor opslag in de zwaarste weersomstandigheden. Kies voor een pvc-label bij een blootstelling aan lage temperaturen of voor een stalen label bij zeer hoge temperaturen. Ook in een chemische of vettige omgeving komen deze labels trouwens goed van pas.

  Hanglabels van kraftpapier: mag het iets stijlvoller zijn? Dan kun je kiezen voor papieren hanglabels. Je hecht ze met een koordje, metaaldraad of polypropyleendraad aan je losse producten. Je kunt dit soort labels ook laten bedrukken met een prijslabel of je logo om een persoonlijk accent te geven aan je verpakking. Papieren hanglabels zijn onder andere populair voor het labelen van textiel, juwelen of decoratie.

  Magazijnetiketten voor het identificeren van je producten

  ► 2. Markeer al je magazijnbakken en -rekken

  Etikethouders: de meesten van ons slaan hun producten op in magazijnbakken en rekken. Voor een snelle identificering kleef je op de wanden hiervan best etikethouders. De etiketten voorzie je dan van een volgnummer en/of -letter, eventueel nog gecombineerd met een barcode.

  Etikethouders zijn op twee manieren te bevestigen aan je magazijnrek: enerzijds met een zelfklevende hechting voor een permanente markering op dezelfde plaats. Of anderzijds met een magnetische hechting voor een tijdelijke of vaak wisselende markering, bij om het even welke magazijntemperatuur.

  Gebruik etikethouders voor het identificeren van bijvoorbeeld magazijnrekken of bakken.

  ► 3. Markeer je metalen rekken, toestellen en machines

  Magnetische etiketten: de etikethouders hierboven worden vooral voor binnen gebruikt, maar ook voor buiten bestaat er een oplossing: de magnetische etiketten. Dit type magazijnetiketten kleeft op elke metalen ondergrond en kan zelfs na jaren nog eenvoudig worden weggenomen zonder sporen na te laten. Met een onuitwisbare viltstift moet je ze vervolgens nog even voorzien van een markering en je bent klaar!

  Gebruik magnetische etiketten voor bijvoorbeeld metalen rekken en machines.

  Over de auteur

  Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

   

  Populaire onderwerpen