4 x winst met een palletlevering

3  min. leestijd 29 april 2019

Palletten zijn vaak het meest gebruikte werktuig om goederen te vervoeren en te stockeren. Vanwaar die populariteit? Een palletlevering bezorgt je heel wat voordelen: een betere benutting van je opslagruimte, besparingen op vlak van aankoop en tijd, én een veiligere opslag. Waar wacht je nog op?

1. Wat je moet weten over een palletlevering

Bij dit soort levering worden je goederen op een stabiele pallet geplaatst en omwikkelt met een beschermende laag: palletfolie. Nadat je de pallet hebt ontvangen, kan je eenvoudig zelf aan de slag gaan: met een transpallet of vorkheftruck zet je de pallet rechtstreeks op de juiste plek, zonder dat je al je goederen nog handmatig  moet overladen. Bij RAJA wordt elke palletlevering uitgevoerd binnen de 24 uur, overal in de Benelux. Je zit dus nooit zonder je benodigde producten.

2. De vier voordelen van een palletlevering

Bespaar geld

Een palletlevering staat garant voor een lagere eenheidsprijs per product. De producten die je nodig hebt, kan je dus goedkoper inkopen. Ontdek bij RAJA zelf je voordeel! Aankopen per pallet drukken bovendien de transportkosten want de ruimte in een vrachtwagen wordt beter benut.

Prijstabel voordelig aankopen per pallet

Bespaar tijd

Zonder pallet zal je je goederen na ontvangst moeten overladen op een ander transportmiddel, bv. een plateauwagen of een rolcontainer. Daarna breng je ze naar de juiste opslagplaats waarna de goederen er opnieuw moeten worden overgeladen. Dankzij een pallet vermijd je al deze stappen. Je plaatst je pallet onmiddellijk op de juiste locatie, zonder dat je de goederen handmatig moet overbrengen. Dat bespaart je veel tijd! Bovendien verplaats je met palletten grotere hoeveelheden goederen in één enkele rit en door slechts één persoon.

Bespaar ruimte

Een palletlevering bezorgt je een optimale opslag in je magazijn. Het maakt het bijvoorbeeld veel eenvoudiger om je goederen in de hoogte op te slaan. Daardoor zal je beschikbare ruimte beter worden benut. Wil je maximaal besparen op ruimte (en tijd)? Sla je meest verkochte goederen dan best op zo dicht mogelijk bij je inpaktafels.

Verzeker de veiligheid en kwaliteit

Palletten geven je producten een betere bescherming, zowel tijdens het transport als in een magazijn. Dat komt omdat je producten op een pallet vaak nog worden omwikkeld met een folie die hen beschermt tegen slecht weer, stof en verschuivingen. Je goederen staan bovendien niet rechtstreeks op de grond waardoor water en vuil je producten niet kunnen beschadigen. Daarnaast zorgen palletten voor een betere behandeling van zwaardere of volumineuze goederen. Je voorkomt dus eenvoudiger ongelukken op het werk.

Win tijd en ruimte dankzij een palletlevering

3. Dus… wat wordt het?

Een palletlevering is een groot pluspunt, zowel op budgettair vlak, als organisatorisch en vanuit veiligheidsoogpunt. Zo ben je op het einde van de rit verzekerd van een verhoogde productiviteit.

Kies de juiste verpakkingsmachines en profiteer vervolgens van al hun voordelenVoorzie opslagruimte in je magazijn voor palletten en doe zelf de test! Je zal snel merken dat een palletlevering ook voor jou tal van voordelen heeft.

 

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content Manager geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Populaire onderwerpen