Share
Rajapack zorgt altijd voor de geschikte e-commerce verpakkingen tijdens de Webwinkel Vakdagen

De Webwinkel Vakdagen is de grootste vakbeurs over e-commerce in de Benelux. Ontdek de e-commerce oplossing van Rajapack op de Webwinkel Vakdagen.De volgende editie vindt plaats op 23 en 24 januari 2019 in het Nederlandse Utrecht. De Webwinkel Vakdagen is al 12 jaar het ontmoetingspunt van professionals uit de e-commerce sector. De editie van 2018 bracht 13 000 bezoekers in contact met honderden exposanten. Je kan er terecht voor een blik op de nieuwste evoluties of om nieuwe spelers uit de sector te leren kennen. De Webwinkel Vakdagen zijn hét uitgelezen platform voor inspiratie over de nieuwste e-commerce verpakkingsoplossingen.

Sinds enkele jaren zien we dat het begrip ‘verpakkingen’ een bredere lading begint te dekken. Naast het basisidee van ‘verpakken’ en ‘beschermen’ is een verpakking een branding middel geworden om zichtbaarheid te geven aan een product en merk. Er is dan ook steeds meer vraag naar bedrukte dozen of zakken. Daarnaast vormt het een uitdaging om de logistieke kosten te drukken. Een e-commerce bedrijf moet de bestelde producten zo snel mogelijk bij de eindklant zien te krijgen in een verpakking die zo goed mogelijk is aangepast aan het product. Met meer dan 20 jaar ervaring in de verpakkingswereld beschikt RAJA over alle expertise om de juiste oplossingen uit te denken voor eender welk bedrijf.

Bart Lambrecht, Marketing Manager bij RAJA Benelux.

 

Top vijf van e-commerce verpakkingen

De groei in de e-commerce sector heeft heel wat uitdagingen met zich meegebracht. Op het vlak van logistiek en verpakkingen moet je er altijd over waken dat je producten vlot en goed beschermd van punt A naar punt B geraken. Tijdens de Webwinkel Vakdagen maak je kennis met enkele specifieke e-commerce verpakkingen:

 1. E-commerce verpakkingen voor voeding en drank

Verzend je flessen veilig in een wijndoos.Tegenwoordig kunnen alle mogelijke producten online worden besteld, ook voedingsmiddelen en drank natuurlijk. Wil je je etenswaren koel verzenden, denk dan eens aan een isothermische doos of zakje. Zo zijn je bederfelijke producten beter beschermd tegen plotse temperatuurschommelingen! Ben je als webshop actief in de wijnsector? Verzend je flessen dan best in een aangepaste wijndoos en laat scherven je geen ongeluk brengen. 🙂

 2. E-commerce verpakkingen voor boeken en elektronica

Verzend je boeken en elektronica in een aangepast postdoos.Een boek volgens het boekje verzenden? Dat doet je eenvoudig met een aangepaste boekverpakking. Zonder dat je nog extra beschermingsmateriaal nodig hebt, sluiten ze mooi rond je boek waardoor de boekranden perfect beschermd zijn tegen stoten. Deze stootbescherming komt bovendien van pas wanneer je elektronica verzendt. E-books, tablets, smartphones, enz. Met zo’n doos op maat bereiken ze allemaal veilig hun eindbestemming.

► 3. E-commerce verpakkingen voor kleding

Doos met retoursluitingConsumenten hebben graag de vrijheid om producten uit te proberen en nadien weer terug te sturen. Vooral voor webshops die kleding aanbieden is dit een belangrijke factor in het verkoopproces. Past iets niet, dan wil je het toch terug sturen? Dozen met retoursluiting komen dan erg van pas! Deze dozen hebben twee sluitstrips: een eerste strip waarmee je inpakker de doos sluit, en een tweede die de klant gebruikt als hij de doos retour wilt versturen. Je klant verliest daardoor geen tijd met het zoeken naar een geschikte doos en je bent ervan verzekert dat je producten in een goede staat weer tot bij jou geraken.

► 4. E-commerce verpakkingen met variabele vulhoogte

Doos met variabele hoogteDit soort dozen is perfect aanpasbaar aan de inhoud. Een variabele vulhoogte heeft twee grote voordelen. Ten eerste moet je minder formaten dozen in voorraad hebben en dus minder opslagruimte voorzien in je magazijn. Ten tweede moet je in de doos zelf minder opvulmateriaal steken omdat je de doos in de hoogte aanpast. Dat spaart dus heel wat geld uit op het vlak van beschermmateriaal. Goed voor je portemonnee maar toch ook voor het milieu, want efficiënter verpakkingsmateriaal betekent een lagere ecologische voetafdruk.

 5. E-commerce verpakkingen met automatische bodem

Autolockdoos voor e-commerceEen andere oplossing die je veel tijd zal besparen is een doos met automatische bodem of autolockdoos. Door tegen de zijkanten van de doos te drukken plooit deze zich automatisch in de juiste vorm. Aan een inpakstation bespaart je dat heel wat tijd. Onze verpakkingsspecialisten namen zelf de proef op de som in de video hieronder. In enkele seconden was de klus geklaard en was de doos klaar voor verzending!

Share this post

Christophe
Christophe

Categorieën: E-commerce & logistiek
1355 views

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer een reactie

Remplissez ce champ