Wat zijn de voordelen van verpakken met opvulpapier?

6  min. leestijd

Opvulpapier is enorm veelzijdig, makkelijk recycleerbaar en geeft je verpakking een duurzame uitstraling. Hieronder zetten we alle voordelen op een rij voor jouw bedrijf. Om het plaatje compleet te maken, tonen we bovendien alle machines waarmee je extra voordelig en snel zelf opvulpapier maakt. Download voor meer informatie hier gratis het e-book voor verpakkingsmachines van RAJA.

1. Opvulpapier, iets voor jou?

Gegolfd of niet, bruin of wit, crêpepapier, kraftpapier… Binnen de familie van opvulpapier heb je enorm veel keuze. Papieren opvulmateriaal wordt doorgaans gebruikt voor twee dingen:

Opvullen van lege ruimtes in een doos. Je producten zijn hierdoor steviger vastgezet. Om dit te doen, gebruik je best eenlaags gevouwen opvulpapier.

Absorberen van schokken; ideaal voor het verzenden van fragiele producten. Hiervoor gebruik je best meerlaags samengeperst bufferpapier.

Opvulpapier voor het opvullen van leegtes of het absorberen van schokken

2. De vijf voordelen van opvulpapier

Voordelen Het papier geeft je verpakking snel een meerwaarde: het oogt natuurlijk en verzorgd.

Voordelen Door zijn ‘natuurlijk’ karakter is papier makkelijker te recycleren. Je mag het gewoon met het oud papier meegeven. Nagenoeg al het opvulpapier van RAJA is bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Voordelen Opvulpapier is altijd antistatisch en over het algemeen vrij van zuren en chloor. Daardoor is het de beste bescherming bij het verpakken van bedrukte documenten of foto’s. Er bestaat trouwens ook corrosiebestendig papier. Zeer handig als je metalen onderdelen moet verpakken.

Voordelen Door zijn veelzijdigheid past opvulpapier zich perfect aan je producten aan, klein of groot. Het is m.a.w. makkelijk manipuleerbaar.

Voordelen Papier is veilig omdat het zelfs de scherpste objecten kan afdekken zonder aan kracht in te boeten. Luchtkussens kunnen door scherpe objecten echter scheuren en leeglopen waardoor ze hun werking verliezen.

3. Haal met een machine meer voordelen uit opvulpapier

Win tijd: met een verpakkingsmachine maak je je eigen opvulpapier, wanneer je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van een leverancier. Je moet daarbij niet inboeten op tijd: een verpakkingsmachine maakt tot wel 84 m opvulpapier per minuut. Ideaal dus om je productiviteit verder op te drijven.

Win plaats: een pak papier voor een verpakkingsmachine is zeer compact. Je kunt met twee pakken tot wel 30 badkuipen vullen, boordevol opvulpapier. Zo blijft er veel meer ruimte vrij in je magazijn, bijvoorbeeld voor het opslaan van extra producten.

Win plaats door te verpakken met een verpakkingsmachine

Kies voor verpakkingsmachines en ontdek de voordelen voor uVeel verpakkingsmachines kan je eenvoudig huren waardoor een grote investering overbodig is. Zelf je verpakkingsmateriaal maken, is de beste manier om je dagelijkse verpakkingskosten te drukken. Bel 012 260 260 voor een gratis proefperiode bij RAJA.

4. Welke verpakkingsmachine past bij jouw bedrijf? 

Voor een antwoord op deze vraag bekijk je best het onderstaande overzicht. Je vindt er de populairste verpakkingsmachines voor papier van Ranpak.

VerpakkingsmachinePapierkussenmachine voor opvulpapier VerbruikVerbruik van opvulpapier voor papierkussenmachines Eigenschappen
Voordelen
FillPak® M
Tot 100 pakjes/dag Voor het vullen van leegtes.
Produceert opvulpapier.
FillPak® 1000 tot 2500 pakjes/dag Voor het vullen van leegtes.
Produceert opvulpapier.
PadPak® 100 tot 1500 pakjes/ dag Voor het absorberen van schokken.
Produceert bufferpapier.
WrapPak® Protector 100 tot 1000 pakjes/ dag Voor het vullen van leegtes én het absorberen van schokken.
Produceert bufferpapier.

Papierverdeler FillPak® M  Vult lege ruimtes op

Dit handmatig systeem past aan elke paktafel. Je trekt het voorgesneden papier in één vlotte beweging door de trechter van de FillPak® M. Het resultaat is perfect gevouwen opvulpapier waarmee je de leegtes in een doos vult en je producten vastzet. Hij is bovendien verstelbaar in de hoogte, zeer licht (4 kg) en eenvoudig aan een paktafel te installeren.

Machines FillPak®  Vult lege ruimtes op

Met deze systemen produceer je automatisch tot 84 m opvulpapier per minuut (in de vorm van éénlaags gevouwen papier). Eén pallet papier van deze machine staat gelijk aan 72 m³ demping, oftewel 480 gevulde badkuipen! Met de voetpedaal bepaal je eenvoudig zelf de productiesnelheid. Daardoor zijn je handen altijd vrij wat je werk aanzienlijk zal vergemakkelijken.

Machines PadPak®  Absorbeert schokken

Deze systemen van Ranpak verschillen een beetje van wat we tot nu toe hebben bekeken: ze produceren namelijk geen ‘gevouwen’ maar net ‘samengeperst’ bufferpapier. Dit papier doet denken aan een harmonica. Door die vorm kan hij schokken veel beter opvangen en blijven je (kwetsbare) producten extra goed beschermd. Hoe meer lagen papier het bufferkussen bevat, hoe beter de bescherming trouwens. Binnen de familie van de PadPak®-machines heb je bij RAJA de keuze uit deze 4 modellen:

PadPak® Junior PadPak® Senior PadPak® CC
Compact Cushioning
PadPak® LC
Light Cushioning
Padpak Junior machine Padpak senior .Papierkussenmachine voor opvulpapier Padpak LC
< 100 pakjes/dag < 1000 pakjes/dag < 500 pakjes/dag < 1500 pakjes/dag
18 m papier/min. 21 m papier/min. 36 m papier/min. 72 m papier/min.
Papier: 2 lagen
Voor fragiele items
Papier: 2 / 3 lagen
Voor zware items of bulkgoederen
Papier: 1 / 2 lagen
Voor kleine items
Papier: 1 laag
Voor lichte of fragiele items
De mobielste De veelzijdigste De compactste De snelste

Machine WrapPak® Protector  Vult lege ruimtes op én absorbeert schokken

Binnen de familie van de papierkussenmachines is dit ongetwijfeld de meest inzetbare oplossing. De Wrappak® Protector werd ontworpen om te voldoen aan de twee belangrijkste verpakkingsbehoeften: lege ruimte in een doos opvullen én schokken absorberen. Daarvoor produceert deze machine bufferpapier in een nieuwe, unieke vorm. Bekijk in onderstaande video de talloze toepassingen en voordelen van de Wrappak® Protector.

5. Bekijk ook deze varianten

Kartonperforator HSM® Recycleer je gebruikt karton

Kartonperforator HSM®

Slingeren er elke dag stapels gebruikt karton rond in je magazijn? Geef ze dan een tweede leven en verwerk ze tot opvulpapier met behulp van een kartonperforator. Zelfs kleine metalen onderdelen zoals nietjes vormen geen probleem. Onder de kartonperforators van RAJA heb je de keuze uit twee modellen: een tafelmodel (voor enkelgolfkarton) of een model op wieltjes (voor enkel-, dubbel-, of driedubbelgolfkarton). Lees hier ons artikel over de voordelen en werking van een kartonperforator.

Geami WrapPak® De origineelste manier om te verpakken

Geami WrapPak® Met dit toestel combineer je twee verpakkingsmaterialen: zijdepapier en kraftpapier. Het zacht zijdepapier zorgt voor een kleurrijke afwerking en beschermt tegen krassen. Het kraftpapier van zijn kant beschermt je product tegen schokken. Door zijn unieke vorm (met een honingraatmotief), haakt het kraftpapier vlotjes in elkaar waardoor tape zelfs overbodig wordt. Beide papiersoorten rollen tegelijkertijd uit het systeem en zorgen voor een supersnelle verpakking. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in dit artikel over de Geami WrapPak®.

PDF Keuzegids voor omsnoeringsmachines RAJA

Over de auteur

Christophe Jansen: Christophe werkt als auteur voor RAJA. Als Content en Communicatie Specialist geeft hij vorm aan het verhaal achter RAJA's producten.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Populaire onderwerpen