• 012 260 260 Van 8.30 u tot 17.30 u
  • Grote bestellingen? Gratis en snelle offerte
  • 4,4/5
    Tevreden of geld terug
  • 1ste bestelling? Gratis levering vanaf €200 €149
Nederlands | Français
logo raja 012.260.260 Van 8.30 u tot 17.30 u
0,00 € leeg
Bestelling Per referentie
Actieprogramma Vrouwen en Milieu

Vrouwen en milieu

Vraag en antwoord!

Wat is dit actieprogramma net?

Sinds 1 september 2015 ondersteunt RAJA, samen met de Stichting RAJA-Danièle Marcovici, het actieprogramma 'Vrouwen en Milieu'. Het is een uitgebreide actie op Europeese niveau. Een actie die 1600 medewerkers van de groep zal mobiliseren. Dit actieprogramma begon in september 2015 en loopt verder tot februari 2018.

Kerncijfers van het programma

Een selectie van 13 milieuvriendelijke producten

8 deelnemende landen van de Groep RAJA

5 ondersteunde projecten

Het actieprogramma
gaat verder tot
28 februari 2018

Prijzen zes maanden gewaarborgd

Het verzamelde
bedrag wordt integraal overgemaakt aan de projecten

Waarom dit actieprogramma?

Bij de groep RAJA zijn we er altijd van overtuigd geweest dat bedrijven een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Bedrijven hebben dan ook een verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. "Vrouwen en Milieu" is een actieprogramma dat trouw is aan de belangrijkste waarden van de groep RAJA. Sinds 2006 ondersteunt de groep RAJA wereldwijd vrouwen via de Stichting RAJA-Danièle Marcovici.

Hoe werkt dit actieprogramma?

Hoe werkt dit actieprogramma?

Voor elke aankoop van een milieuvriendelijk product uit de selectie, engageert de groep Raja zich om 1 euro daarvan over te maken aan de 1 geassocieerde steunproject. Hoe groter de verkoop van deze milieuvriendelijke producten, des te meer financiële steun de 5 projecten, geselecteerd door de Stichting, zullen krijgen.

Hoe werden de 5 projecten gekozen?

Hoe werden de 3 projecten gekozen?

De associaties en de bijhorende projecten werden geselecteerd door het Uitvoerend Comité van de Stichting RAJA, bestaande uit experten. Het Comité heeft zich gebaseerd op de kwaliteit van de projecten en het professionalisme van de associaties om te bepalen welke projecten behouden bleven voor het actieprogramma.
Toch stopt de rol van de Stichting niet bij het maken van de selectie, ze volgt ook de realisatie op van haar inspanningen voor deze projecten.

Waarom gaan deze projecten enkel over vrouwen?
Waarom draaien deze 3 projecten om het milieu?

Enerzijds is het de missie van de Stichting om zich in te zetten voor vrouwen over heel de wereld.
Anderzijds zijn de bescherming van het milieu en het lot van de vrouwen twee zaken die nauw met elkaar verbonden zijn. Uiteindelijk zijn alle vrouwen in ontwikkelingslanden - door hun dagelijkse activiteiten - meer afhankelijk van natuurlijke bronnen dan mannen en daarom zijn ze net ook veel kwetsbaarder. Vrouwen zijn het eerste slachtoffer van natuurrampen en van klimaatverandering, zij zijn eveneens het best geplaatst om daarin actie te ondernemen.

Waarom net deze selectie van verpakkingsmaterialen?<

Waarom net deze selectie van verpakkingsmaterialen?

In het kader van dit actieprogramma heeft de groep RAJA samen met haar leveranciers 13 milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen (allemaal 100% recycleerbaar) geselecteerd. Deze producten zijn vervaardigd uit hernieuwbare bronnen (karton of papier) of zijn samengesteld uit gerecycleerd materiaal. Eenmaal ze gebruikt zijn, kunnen ze weer gerecycleerd worden om dan een leven te geven aan nieuwe producten.

Blijven de prijzen van de produchten gewaarborgd?

De prijzen die momenteel van kracht zijn voor de geselecteerde producten zullen niet verhoogd worden tijdens het actieprogramma

Welk bedrag zal worden

Welk bedrag zal worden overgemaakt aan de projecten en associaties? Hoe worden ze verdeeld?

Het verzamelde bedrag in het kader van deze actie zal integraal door de groep RAJA worden overgemaakt aan de associaties, in functie van hun behoeftes op het terrein en projecten.